Boty (nejen) na jaro, které by vám rozhodně neměly chybět!

 

Jaro už se blíží a nastává tak čas na revizi našeho botníku. Svět módy stále ujíždí na vlně minimalismu s důrazem na basic kousky, které zkombinujete ke všemu. A jaké botky se drží toho trendu?

Espadrilky

Proč je kupovat?

Espadrilky se staly hitem minulého roku a svou pozici si drží i mezi letošními trendy. Stovky let zpátky byla tato obuv výsadou jižanských vojáků, kněží nebo farmářů, dnes v nich dělají parádu ženy (ale i muži) po celém světě. Tyto botky jsou stylové a doladíte s nimi jakýkoliv outfit od šatů až po kalhoty, aniž byste se museli obávat, že šlápnete vedle. Espadrilky se vyrábí v téměř jakékoliv kombinaci a dokonale tak podtrhnou váš styl – ať už dáváte přednost jednoduchému designu nebo stylovým potiskům, které oživí minimalistický outfit. Navíc jsou pohodlné, vzdušné a evokují tak bezstarostnou jižanskou atmosféru. Lehká bavlna umožňuje cirkulaci vzduchu a můžete v nich bez obav prochodit celý den.

Tip: Espadrilky klidně dejte do pračky na šetrný program a budete je mít jako nové :).


Dámské Pánské

 

 

Slip-onky

Slip-on, kdo?

Nebaví vás zavazování neposlušných tkaniček, které se každou chvíli rozvazují? Pak jsou pro vás ideální sliponky, které jen nazujete a jdete! Místo tkaniček jsou na stranách dvě pružné gumičky, které vám umožní jednoduše vklouznout dovnitř bez pomoci lžíce. Sliponky proslavili opálení skateboardisté v Kalifornii, ale rychle se dostaly do celého světa. Jsou pohodlné, praktické a rozhodně se nemusíte bát toho, že by vám ležely ve skříni. Mimo to je najdete v botníku nejedné světové módní ikony, celebrity i blogerů. Sliponky jsou spíše sportovní botky a seženete je v nespočetném množství vzorů, barev a stylů. Díky své naprosté univerzálnosti se hodí snad ke všemu – dokáží oživit i elegantní outfit, skvěle vypadají k saku, ale nebojte se je zkombinovat také s šaty, ke kterým jste zatím vždy nosila jen balerínky. Uvidíte, že této ležérní kombinaci přijdete na chuť.

Tip: Mnoho lidí se ponožkám vyhýbá, a do bavlněných bot, není se čeho bát. Nošením bot od značky Oldcom bez ponožek se navíc vyhnete vzniku různých puchýřů a otlačenin, díky měkké bavlně. Pokud ale pořád jste zastáncem ponožek, určitě najdete u nás v nabídce i nějaké vhodné ponožky. Na trhu jsou již dostupné nízké ponožky, které v botkách ani nepoznáte a zároveň vašim nohám zajistí pohodlí.

Dámské Pánské Dětské

Tenisky

Proč koupit?

Tenisky jsou zkrátka klasika, která by neměla chybět v žádném botníku. Ale zatímco dříve byly považovány za ryze sportovní obuv, v posledních letech se začaly objevovat také jako součást romanticky laděných outfitů. Absolutní jedničkou jsou bílé plátěné tenisky, které jsou sice trochu náročnější na údržbu, ale jakmile si je jednou pořídíte, už je nebudete chtít sundat. Můžete vybírat z nepřeberného množství typů, ale s univerzálními bílými teniskami nesáhnete vedle. Můžete je nosit prakticky ke všemu. Pokud hledáte dominantní prvek k jednoduchému outfitu zkuste barevné tenisky – dávejte si však pozor na příliš divoké kombinace.

Tip: Tenisky si můžete vyladit přesně podle svého, ať už saténovými tkaničkami, či originálními obrázky. Bílé tenisky s obrázky si oblíbily také nevěsty, a již třetí sezónu jsou při obřadech na louce i v lese hitem.

Dámské Pánské Dětské
App

A taky... Gumáky!

Kde koupit?

Vzpomínáte, jak jste jako malí chodili na houby? Určitě vám na nohou nechyběly gumáky, které vás hravě ochránily před blátem a loužemi. Nyní společně se stále zvyšujícím se trendem chození do přírody znovu roste jejich obliba i mezi dospěláky – gumáky využijete celoročně, oceníte je při prvním jarním dešti, ale i ve sněhové břečce. Pokud si troufáte, můžete s nimi vyrazit i do víru města. Navíc se dělají ve veselých a barevných kombinací, které vám i v deštivém dnu zvednou náladu. Jsou nepromokavé a snadno se udržují – jednoduše je umyjete a budou zase jako nové. A vaše nohy budou celou dobu v teple a suchu.

Tip: Gumáky je vhodné dát jednou za čas do pračky, hlavně když se hodně zpotíte. Klidně je perte na 40 stupňů, nic se jim nestane. Po vyprání nepotřebují speciální krémy ani opatrné zacházení.

Dámské Pánské Dětské
 
 
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz