Svatební (nejen) tenisky!

Svatba v teniskách

Nevěsta a ženich stráví prakticky celý svatební den na nohou, obvykle v nepohodlných lodičkách a polobotkách. Proč se trápit na podpatcích a v úzkých botách? Zapomeňte na tradice, předsudky, očekávání a dopřejte si komfort – jděte do tenisek! Pokud neplánujete svatbu na zámku nebo v kostele, v pohodě si je obujte už na obřad. Případně se do nich přezujte hned potom.

 

Proč právě tenisky na svatbu?

Skoro každou nevěstu na jehlových podpatcích sužuje obava, že cestou k oltáři škobrtne. A úplně každá nevěsta na jehlových podpatcích se nemůže dočkat chvíle, až se přezuje do pohodlnějších bot bez podpatku.

Tenisky jsou velice pohodlné, dobře se v nich chodí a dá se v nich klidně vydržet od rána až do večera. Pokud se tedy chcete během vašeho velkého dne cítit báječně, vsaďte na svatební tenisky. Nabízí dokonalý komfort a svatbě, netradiční stejně jako tradiční, dodají šmrnc a nevšední atmosféru.

Svatba v teniskách

Ale co na tenisky řeknou babičky?

Tenisky na svatbě mohou být pro někoho překvapením, které se jim nebude líbit. Zastánci klasiky, rodiče a především prarodiče nemusí mít pro pohodlnou variantu obutí pochopení. Ale nenechte se odradit – máte dokonce tři možnosti, jak to vyřešit:

  • Vůbec se tím netrapte, je to váš den a záleží hlavně na vás, jak si ho užijete. Je to vaše svatba a vy se musíte cítit dobře a výjimečně. Jestli vám k tomu dopomohou pohodlné kecky, prostě si je obujte.
  • Pokud vám už teď dělá opravdu velké starosti, jestli se o rodinu nepokusí mdloby, když se na svatbě objevíte v teniskách, udělejte kompromis – jehly na obřad a tenisky na zábavu, až budou vaše nohy po několika hodinách na podpatcích unavené.
  • Anebo určete tenisky jako dress code – vyzvěte svatebčany už v pozvánce, aby dali přednost pohodlí a dorazili také v teniskách, takže v tom nebudete s ženichem sami.

Svatební tenisky nejsou pro každou.

Tenisky se hodí ke svatbám, které mají neformální charakter. Parádu v nich uděláte hlavně na svatbě v lese, na louce, ve stodole, na zahradě, v parku, na pláži nebo jinde v přírodě, v jiném nenuceném prostředí.

Co je důležité, svatební tenisky by měl mít na nohou i ženich. Šaty nevěsty by sice až do obřadu vidět neměl, ale to neplatí o botách – domluvte se, ať jste hezky sladění.

Když mu navrhnete například svatební converse, což je i mezi muži jedna z nejoblíbenějších značek tenisek, zatouží být stylový a jistě nebude proti.

Blog Svatebni Convers

Nejen bílé tenisky na svatbu

Svatební tenisky mohou mít spoustu různých podob, od minimalistických přes elegantní až po rošťácké. Nikde není dáno, jak by měly vypadat. Proto nemusí být tenisky ani jen čistě bílé.

Vybírat můžete mezi krémovými, béžovými, stříbrnými, zlatými, růžovými, žlutými, červenými, mentolovými, černými…

Barvu tenisek laďte nejlépe s barvou svatební kytice, lakem na nehtech a jinými doplňky – díky takovým detailům to bude naprosto dokonalé. Bílé svatební tenisky zase dolaďte tkaničkami, třeba z šifonové nebo krajkové stuhy – tím se budou na první pohled lišit od těch běžných. Můžete si je také nechat pomalovat.

Malované tenisky na svatbu bývají zdobené kresbou v podobě srdíček, květinek, postaviček novomanželů. Dražší modely mohou být dokonce precizně ručně vyšívané. Slavnostnější podobu mají tenisky krajkové nebo zdobené korálky. Záleží na vašem rozpočtu. Použít můžete obyčejné kecky, které si upravíte podle svého přání, nebo zainvestujete do dražších svatebních tenisek, které budou odpovídat vašim představám, nebo si boty na svatbu necháte namalovat a ozdobit na míru.

Dále doporučujeme:

Espadrilky dámskéEspadrilky pánské ♥ TeniskyTenisky kotníkovéSlip-on botyDětské zimní botySvatební teniskyŠperkyOutletPonožky a mnoho dalšího

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz